Onnea yrittäjälle!

( 05.09.2016 )

 

Yrittäjän päivänä 5.9.2016.

 

Onnea ja menestystä sinulle yrittäjä!

 

Sinulla on ollut haave ja unelma; tehdä työtä ja pärjätä yrittäjänä. Tuotatpa palveluja tai tuotteita, olet ottanut yrittäjäriskin ja sitoutunut täyttämään myös yhteiskunnalliset velvollisuutesi.

Miten sinä itse voit tänään?

Yrittäjän työkyky ja hyvinvointi ovat mielenkiintoisia asioita jo siitäkin näkökulmasta, että toimimme yrittäjinä niin erilaisilla aloilla.

Jotkut asiat ovat kuitenkin samoja: terveyttä ja toimintakykyä tarvitaan, niin henkistä kuin fyysistäkin. Samoin ammatillista osaamista. Toimintaympäristömme muuttuu jatkuvasti ja vaatii yrittäjältä muutosvalmiutta.

Motivaatio ja asenne meillä kyllä on kohdallaan: useimmiten koemme työmme merkitykselliseksi.

Ja miksemme kokisi? Työllämme rakennamme tätä yhteiskuntaa.

Olen huomannut, että joskus meillä pienillä yrittäjillä on syytä pysähtyä ajattelemaan tuota oman työn merkityksellisyyttä vähän enemmänkin. Vaikka osa meistä yrittääkin yksin, niin olemme silti työllistäjiä. Työllistyyhän kauttamme paljon sidosryhmiemme ihmisiä. Vaikkapa tilitoimistoissa, logistiikassa, verovirastossa, vakuutusyhtiöissä, pankeissa, yritysneuvonnassa yms.

Sen lisäksi luomme työtä toisille yrittäjäverkostoissamme, joko löyhemmillä tai kiinteämmillä kumppanuuksilla. Työn tiimellyksessä emme vain tule tätä aina huomanneeksi.

Itsemme johtamisen osaamista tarvitsemme kaikki.

Oma ajankäyttö on usein suurimpia haasteita meille yrittäjälle. Työmäärä ja työaika kun tahtoo lipsua joskus liiallisuuksiin.

Elämää on myös yrityksen ulkopuolella ja sitäkin olisi hyvä elää. Läheiset ihmissuhteet ovat myös yrittäjälle tärkeä voimavara, joten pidetään niistä huolta.

Yrittäjä, varaa itsellesi aikaa pysähtyä miettimään mistä asioista sinun jaksamisesi ja hyvinvointisi kasvaa.

Juttele ajatuksistasi, onnistumisistasi ja haasteistasi yrittäjäystäville; yrittäjä kun ymmärtää toista samanmoista ja kaksi tai useampi pää on enemmän kuin yksi.

Onnellista Yrittäjän päivää meille jokaiselle!

 

 

 

 

- Kirsti Hirvanen